datona

Vragen? Bel 0516 423 338 | Openingstijden winkel

Mijn winkelwagen 0 Afrekenen

  Compressor Spec-air HL 275/50

  Schrijf de eerste beoordeling van dit product

  Dit product is voor altijd uitverkocht. Neem contact op met onze klantenservice voor een geschikt alternatief.

  ✓ Draagbare compressor dankzij het handvat
  ✓ Super grote ketel van maar liefst 50 liter
  ✓  Aanzuigvolume van 196 liter per minuut


  Lees meer...
  incl. btw 369,- 304,96 excl. btw
  OF

  Dit product is voor altijd uitverkocht. Neem contact op met onze klantenservice voor een geschikt alternatief.

  Uitgebreide omschrijving

  Deze HL 275/50 compressor van Spec-air, wat een onderdeel is van Airpress, heeft een ketelinhoud van 50 liter. Het grote verschil met andere compressors is dat de ketelinhoud een stuk groter is dan normaal, maar dat de compressor wel hetzelfde vermogen levert als de meeste compressors.

  Motor

  Voorzien van een zeer krachtige 1.500 watt motor met 2 pk. Genereert een druk tot maximaal 8 bar en een werkdruk van 6 bar. Heeft een aanzuigvermogen van maar liefst 196 liter per minuut. Let wel dat de motor oliegesmeerd is en van tijd tot tijd onderhouden moeten worden. Het aantal pomptoeren per minuut is maximaal 2850. Het geluidsniveau ligt op 93 decibel. De compressor kan in verhouding 60% - 40% worden belast (60% compressietijd – 40% stilstand v.d. machine).

  Olie bijvullen?

  Op de achterkant van de motor zit een rood sleuteltje. Wanneer u het sleuteltje eruit haalt, dan is het mogelijk om via het gat wat ontstaat de olie bij te vullen. Onder dit rode sleuteltje zit een rode indicator welke u vertelt hoeveel olie er nog in de motor zit. Er past 0,24 liter compressorolie in de olietank. Gebruik de machine tussen de +5° C en +40°C. Dit heeft te maken met het te warm of te koud worden van de olie. Wanneer de olie te koud is wordt deze stroperig. Te warm? Dan wordt de olie te vloeibaar. Dit is niet goed voor de juiste smering van de compressor. 

  Condens wateraftap

  De compressor zal direct lucht aanzuigen wanneer deze aangezet wordt. De lucht bevat altijd wat condens, wat er uiteindelijk voor zorgt dat er onderin de compressor een laagje water ontstaat. Wanneer dit laagje water te lang blijft zitten, dan heeft u kans dat de compressor gaat roesten. Dit is tegen te gaan door gebruik te maken van de watertap, welke onderop de compressor gevestigd zit. Het is aan te raden om regelmatig het condenspeil te checken voor een langere levensduur van uw compressor. 

  Luchtfilter

  Op de linkerkant van de motor is een luchtfilter op de compressor te draaien. Dit filter zorgt ervoor dat vuiligheid in de lucht (zoals stof) achterblijft in het filter en dus niet terecht komt in de compressor zelf. Zo zorgt u voor schone lucht in de compressor wat de levensduur van de compressor verlengd. Het is van belang om dit filter regelmatig schoon te maken. Dit doet u door het filter eraf te draaien en schoon te blazen. 

  Luchtaansluiting

  Weet u ook nooit goed welke luchtkoppeling u nodig heeft? De compressors van Airpress hebben een universele luchtkoppeling met een 1/4'' luchtaansluiting. Dit betekent dat er direct een luchtslang op aangesloten kan worden. Deze luchtslang heeft al een snelkoppeling erop, net zoals een tule. Nadat u deze luchtslang heeft aangesloten is de compressor te gebruiken.

  Tip: Gaat u luchtgereedschap aansluiten? Houd er dan rekening mee dat vele luchtgereedschappen zonder koppelstuk worden geleverd. U heeft een koppelstuk nodig heeft om het luchtgereedschap op de luchtslang aan te sluiten. Dit koppelstuk heet een 'tule'. U vindt hier alle soorten en maten tules uit ons assortiment.

  Bediening

  Op de compressor zitten twee manometers, zodat u altijd precies weet hoeveel druk u gebruikt. Daarnaast zijn er twee luchtaansluitingen bevestigd. In het midden van de luchtaansluitingen vindt u het reduceerventiel. Hiermee is de druk te reduceren. Voor uw veiligheid zit er aan de zijkant ook nog een veiligheidsventiel. Dit houdt in dat, wanneer de compressor is ingeschakeld en gaat pompen, de compressor bij 8 bar ook stopt en niet door blijft draaien naar 9 of 10 bar.

  Let wel: de wieltjes dienen nog gemonteerd te worden. Schroefjes inbegrepen. De compressor wordt zonder compressorolie geleverd. Op zoek naar een compressor om zwaarder werk mee te verrichten, zoals zandstralen? Kijk dan eens bij onze andere compressors.

  • Specificaties
  • Artikel code 36845
   Type Zuiger
   Gewicht 34 kg
   Inhoud 50 liter
   Voltage 230 V
   Afmetingen (lxbxh) 72 x 42 x 69 cm
   Motorvermogen 2.0 pk / 1.5 kW
   Aantal Cilinders 1
   Aanzuigvolume (l/m) 196 l/min
   Koppeling Universal (Euro/ Orion)
   Max. druk (bar) 8 bar
   Geluidsniveau (dba) 93 dB
   Garantie 2 jaar garantie
   Product Overlay no_selection
   • Staat stevig door middel van de twee wielen en de rubberen poot.
   • Doordat de compressor oliegesmeerd is, heeft de compressor onderhoud nodig.
   • Slaat niet al te vaak aan om bij te vullen door de relatief grote ketel van 50 liter.
   • De compressor wordt standaard zonder olie geleverd.

  Wat zeggen andere klanten over dit product? (0 beoordelingen)

  Schrijf een beoordeling

  Win een Datona cadeaubon t.w.v. €100,-

  Elke maand belonen we de beste productbeoordeling met een cadeaubon van €100,- en eeuwige roem. Schrijf nu een beoordeling en u maakt automatisch kans. 

  We kijken er naar uit om uw beoordeling te mogen ontvangen. Iedere maand wordt er een nieuwe winnaar gekozen.

   

  Winnaars van de afgelopen maanden:


  2018:
  April: Marc Foesenek, Baarle-Nassau
  Maart:
  Gerlof Mulder, Ureterp
  Februari: Ken Bockaert, Lovendegem in België
  Januari: Evy Bax, Buvingen in België

  2017:

  Roel van den Brink, Veendam
  Kornelis Annema, Boelenslaan
  Jan Peters, Stadskanaal
  Marcel Tichelaar, Sexbierum
  Francis Verbeeck, Mechelen in België
  Johan Borgers, Wilderen in België
  Steve Hardenne, Wijtschate in België
  Mark Huisman, Zwolle

   

  Review actie - Cadeaubon t.w.v. 100,-

   

  Hoe waardeert u dit product? *

    1 2 3 4 5
  Kwaliteit
  Prijs
  Gebruiksgemak
  Pluspunten Verbeterpunten
  Het is mogelijk max. 5 punten toe te voegen Het is mogelijk max. 5 punten toe te voegen
  loader